چادر مسافرتی ضد آب
چادر های مسافرتی وسایل و تجهیزات محبوبی هستند که چندین سال است بسیاری از مسافرین با استفاده از چادر ها به سفر و تفریح می روند چرا که به همراه داشتن این محصولات می تواند سفری آسان تر و لذت بخش را برای آن ها رقم بزند . چادر های مسافرتی می توانند حریم خصوصی برای شما در هر نقطه ای که دوست دارید ایجاد کند ، از سوی دیگر چادر های مسافرتی می تواند به عنوان سرپناه نیز در سرما یا گرما باشد و حتی در برخی موارد مانند ورزش کوهنوردی داشتن یک چادر مطمعن می تواند حافظ جان شما باشد . بنابراین بهتر است قبل از خرید چادر مسافرتی به ویژگی های محصولات و از همه مهم تر قصد خود را از خرید چادر و محل و شرایط آب و هوایی سفر خود را سنجیده و سپس با توجه به آن چادر خود را انتخاب کنید .
یکی از فاکتور های بسیار مهمی که هر چادر مسافرتی باید آن را داشته باشد ، ضد آب بودن است . البته برخی از چادر ها که برای سواحل و ... طراحی شده اند شاید ضد آب بودن چادر چندان معنایی نداشته باشد ولی این ویژگی حتی در چادر های معمولی خانوادگی نیز باید رعایت شود . زیرا بر خلاف تابستان در فصول دیگر ممکن است بارش باران را داشته باشیم به خصوص زمانی که شما به شهر های دیگری سفر می کنید که ممکن است از شرایط آب و هوایی آن جا اطلاعی نداشته باشید ویا آنگونه که پیش بینی کرده اید ، نشود . بنابراین اگر چادر مسافرتی ضد آب خریداری کنید خیالتان راحت بوده و در صورت بارش باران نیز بدون نگرانی می توانید در داخل چادر استفاده کنید .
عوامل موثر در ضد آب بودن چادر مسافرتی
عوامل زیادی در ضد اب بودن چادر مسافرتی موثر است که در هنگام خرید این محصولات باید به آن ها توجه داشته باشید . از مهم ترین عامل هایی که می تواند چادر مسافرتی را ضد آب کند ، جنس بدنه ای است که محصول از آن ساخته شده است . برای ساخت چادر ها از پارچه استفاده می شود که تمامی آن ها ضد آب نیستند ، بنابراین باید به جنس پارچه ای که چادر مسافرتی از آن ساخته می شود توجه داشته باشید . در بخش بعدی با انواع پارچه ضد آب برای چادر مسافرتی آشنا خواهید شد . از دیگر عوامل موثر در ضد آبی این محصولات می توان به دوخت بدنه چادر اشاره کرد .
در بدنه چادر نباید هیچگونه درزی وجود داشته باشد ، این در حالی است که یک چادر مسافرتی از پارچه ضد آب ساخته شده باشد ، اما دوخت آن خوب نباشد و در میان دوخت درز هایی وجود داشته باشد ، بنابراین آب از آن ورود کرده و ممکن است مشکلاتی را به وجود بیاورد . بنابراین به همان میزان که جنس چادر مهم است ، نوع دوخت چادر و نخی که از آن استفاده می شود نیز بسیار مهم و حائز اهمیت خواهد بود . توصیه می شود تا با خرید چادر مسافرتی اصل و از برند های مطرح و پر فروش خیالتان از کیفیت محصولات راحت باشد . دلیل اصلی محبوبیت و شناخته شدن برند های چادر مسافرتی نیز کیفیت بالای آن ها بوده و از این نظر خیال شما از خرید راحت تر خواهد بود . در کنار این دو فاکتور ضد آب بودن پایه نیز ملاک است که شاید بسیاری به آن توجه نداشته باشند ، اما با توجه به استاندارد های لازم بیشتر چادر ها از سه جنس آلومینیوم ، فایبرگلاس یا استیل ساخته می شوند که بهترین جنس برای ساخت پایه و فریم چادر مسافرتی می باشد .
انواع پارچه ضد آب برای چادر مسافرتی
همانگونه که در بخش های قبلی اشاره شد جنس بدنه مهم ترین عامل در ضد آب بودن چادر مسافرتی می باشد که باید در هنگام خرید محصولات به آن توجه داشته باشید . بنابراین در ادامه قصد داریم با معرفی انواع پارچه ضد آب برای چادر مسافرتی راهنمای شما باشیم .
- پلی استر
پارچه پلی استر از جمله پارچه های شمعی موجود در بازار است که می توان گفت بیش از 60 درصد چادر های مسافرتی از این جنس ساخته می شوند زیرا این پارچه بسیار سبک بوده و حتی در لایه های نازک خود نیز به خوبی می تواند در برابر رطوبت و سرما مقاوم باشد . البته در نظر داشته باشید که میزان خلوص پارچه های شمعی پلی استری متفاوت است ، بنابراین پارچه هایی که از 100% پلی استر ساخته شده اند کاملا ضد آب هستند ، اما نمونه هایی که درصد پاییم تری دارند ، کمتر ضد آب هستند . معمولا چادر های مسافرتی درجه 2 و یا معمولی از پارچه های پلی استری درصد پایین ساخته شده اند که در ابتدای خیس شدن مقاوم بوده اما با تداوم باران ممکن است پس از چند ساعت آب را از خود عبور داده و ضد آبی خود را از دست بدهند . از این پارچه ها حتی برای ساخت انواع کیف و کوله های پشتی نیز استفاده می شود .
- پلی اورتان
پارچه پلی اورتان نیز از دیگر پارچه های شمعی موجود در بازار است که هم خانواه پلی استر حساب می شود و ویژگی هایی به مانند پلی استر دارد . معمولا از پلی اورتان برای پوشش دوم استفاده می شود تا با استفاده از آن بتوانید چادر مسافرتی خود را عایق بندی کنید . به طور حتم استفاده از دو پارچه به خصوص استفاده از پلی اورتان می تواند ضمانت بدنه را افزایش داده و مقاومت چادر را در برابر سرما و همچنین رطوبت و آب باران افزایش دهد . همچنین می تواند در هنگام شب از دیده شدن سایه افراد که در داخل چادر هستند جلوگیری کند .
- پی وی سی
پی وی سی ها از محبوب ترین مواد لاستیکی هستند که بر خلاف دیگر اجناس جنس پارچه ای نداشته و تقریبا شبیه پلاستیک هستند ، اما مواد تشکیل دهنده پی وی سی از مواد غیر سمی بوده و کاملا با محیط زیست و سلامت انسان سازگاری دارد . معمولا از این جنس برای ساخت کف چادر مسافرتی استفاده می شود زیرا بهتر از پلی استر و پلی اورتان ضد آب بوده و می تواند از نفوذ آب از قسمت کف چادر جلوگیری به عمل آورد . از سوی دیگر پی وی سی ها رنگ های شفافی نیز دارند ، بنابراین در برخی از مدل ها برای ساخت پنجره چادر های مسافرتی از پی وی سی استفاده می شود تا بدون نیاز به باز کردن پنجره بتوانید به بیرون دید داشته باشید و همچنین نور گیری بهتری را در داخل چادر داشته باشید بدون اینکه نیاز باشد در روز های بارانی پنجره را برای دیدن منظره و یا نورگیری باز کنید .
- نایلون
نایلون نیز نوعی جنس پلاستیکی است که بدون شک تمامی ما می دانیم که این جنس کاملا ضد آب بوده و عایق خوبی خواهد بود . معمولا از این جنس برای پوشش دوم چادر های مسافرتی استفاده می شود . از نایلون بیشتر در مدل های حرفه ای چادر مسافرتی و چادر های کوهنوردی و کوهستانی استفاده می شود تا کوهنوردان با کشیدن نایلون به دور چادر مسافرتی از خیس شدن چادر و ورود آب و حتی سرما جلوگیری کنید .
- برزنت
پارچه برزنت در مقایسه با دیگر پارچه های ضد آب ضخیم تر می باشد ، این جنس نیز کاملا ضد آب بوده و به خوبی می تواند در برابر نفوذ آب و همچنین سرما مقاوم باشد . با توجه به ضخامت بسیار بالا و الیاف نخی و ابریشمی که این نوع از پارچه ها دارند ، بهتر از هر جنس دیگری می تواند در برابر سرما عایق باشند و گرمای درون چادر را حفظ کنند ، اما از نظر وزنی سنگین بوده و معمولا چادر هایی که از این جنس ساخته می شوند سنگین تر هستند . معمولا از پارچه برزنت برای ساخت چادر های مسافرتی بزرگ مانند چادر های نظامی و امدادی استفاده می شوند . بنابراین اگر دوست دارید که چادر های بسیار بزرگ مناسب برای استفاده گروهی خریداری کنید و یا قصد اقامت طولانی دارید ، چادر هایی را خریداری کنید که بدنه برزنتی دارند .
چادر مسافرتی دوپوش ضد آب
شاید نام چادر های مسافرتی دوپوش ضد آب به گوشتان خورده باشد . این نوع از چادر های مسافرتی همانگونه که از نامشان پیداست دارای دو پوشش یا دو بدنه می باشند که همین موضوع باعث شده است تا با نام چادر مسافرتی دوپوش شناخته شوند .این نوع از چادر ها نیز به دلیل ساختار دو لایه ای که دارند به خوبی می توانند در برابر سرما و همچنین باران مقاوم باشند . اما نوع جنس این چادر تقریبا متفاوت با هر چادر تک لایه ضد آب می باشد .
در چادر های دوپوش برخلاف دیگر مدل ها بدنه اصلی محصول ضد آب نبوده و از پارچه قابل تنفس ساخته شده است ، معمولا برای ساخت بدنه این چادر ها از پلی استر درصد پایین استفاده می شود ، علت آن نیز جلوگیری از عرق کردن بدنه چادر مسافرتی در آب و هوای بسیار سرد و یا بسیار گرم و شرجی می باشد . بنابراین رطوبت داخل چادر به خوبی از بدنه اصلی خارجی می شود در حالی که بدنه ضد آب دوم مانع از ورود آب به داخل چادر می شود . توجه داشته باشید که میان هر دو بدنه کمی فاصله وجود دارد تا آب موجود در بین دو بدنه سرازیر شده و خارج شود . همچنین فاصله میان بدنه ها می تواند یک عایق بسیار عالی و دوجداره را ایجاد کند .
دیدگاه خود را بنویسید